Pocet prispevku : 43 Body : 70 Reputace : 10 Join date : 02. 04. 11
Předmět: Protekce Thu Jun 02, 2011 2:58 pm
POZOR NOVINKA!!! Protekce dělané v předešlích cca 5 dnech (dnes: 21.7. 2011) a dál do budoucnosti budou mít svojí lhůtu. Lhůta je nastavená na 14 dní a pak je třeba jí obnovit. (Hráči kteří už tu nehrají tak nebudou zabírat místo)
Residence, nový plugin pro protektování smotnými hráči. Tento plugin byl přidán z důvodu snažší protekce, bez nutnosti psán MOD/ADM. Oblast protektu se vymezuje tzv cuboidy (kvádry a čtverce). Ty lze vytvořit několika způsoby: TOOL : Pomocí toolu (nastaveno na peříčko) lze nadefinovat úhlopříčku, která vymezuje 2 protější body.Tímto lze pomocí dvou bodů vytvoři cuboid. Příkaz: Pomocí /res select [x] [y] [z] (např. /res select 7 10 5 lze vytvořit protect, který bude 15 kostek dlouhý, 21 kostek vysoký, a 11 kostek široký) Lze vytvořit Cuboid, přičemž jednotlivá čísla označují kolik bodů se označí v závisloti na vašem umístení, výsledek je tedy takový, že po vytvoření cuboidu se nacházíte přesně v jeho středu. Další příkazy: - "/res select vert" - tímto se výška našeho cuboidu zvětší, konkrétně od bedrocku až do nebe. - "/res select size" - tento příkaz nám vypíše rozměry našeho cuboidu, vypíše počet bloků a vypíše, kolik vytvoření protektu bude stát. - "/res select expand " Tento příkaz zvetší cuboid o počet bloků, tím směrem, kam se díváte.
Když už máme cuboid vyznačený, můžeme vytvořit protekt.K jeho správě slouží tyto příkazy: - "/res create " Vytvoříte region s názvem jaký si zvolíte. - "/res remove " Smažete region jehož jméno jse zvolili. - "/res rename " Další příkaz Vám umožňuje jaké vlastnosti bude region mít. - "/res set nastavení určité vlastnosti kdy flag může obsahovat jednu z těchto hodnot - move /nastavení zda lze vstoupit do oblasti. - build /Nastavení zda lze v oblasti stavět - use /Nastavení zda lze v oblasti používat dveře truhly aj. - tp /Nastavení zda se lze teleportovat do regionu - admin /Nastavení zda ostatní hráči můžou upravovat nastavení regionu - flow /zakázaz-povolit lavu a vodu - pvp /zakázat-povolit PVP - tnt /zakázat-povolit TNT - creeper /zakázat-povolit výbuch a zranění způsobené creeperem - ignite /zakázat-povolit poškození ohněm - firespread /zakázat-povolit šíření ohně - damage /zakázat-povolit zranění hráče - healing /zakázat-povolit pomalou regeneraci života - animals /zakázat-povolit spawnování zvířat - monsters /zakázat-povolit spawnování monster - subzone /zakázat-povolit vytváření vnořených zón - bucket /zakázat-povolit kbelíky - place /zakázat-povolit pokládání bloků (nadřazené nad BUIL) - destroy /zakázat-povolit ničení bloků (nadřazené nad BUIL) /res default - nastavení default flagů. /res mirror [zdrojový_region][cílový_region] - zkopíruje nastavení flag na jiný region. Je dost možné že ne všechny tyto nastavení budou povolené vytvářet default hráčům. Přidávání flag hráčům a skupinám. /res gset /res pset
Dále tento plugin nabízí možnosti jako : nákup/prodej regionů: - /res market [buy/info] [název_regionu] kdy můžete koupit, nebo se informovat o regionech na prodej - /res market [sell/unsell] [název_regionu] [cena] můžete nabídnout/zrušit nabídku na prodej Ostatní: - /res message [enter/leave] [message] - zpráva při vstupu/odchodu z regionu - /res message remove [enter/leave] - smazání zprávy pro vstup/odchod Více informací na http://residencebukkitmod.wikispaces.com/Command+list
Video tutorial:
//Aktualizace videa I mistr tesař se někdy utne… A na to navážu, jelikož jsem nevěděl o novém limitu pozemků [16,16,127] tak vás chci jen upozornit že ve videu je napsáno [15,15,15] a to je špatně. Proto můžete použít pro označení pozemku značně větší část, proto toho využijte a neřiďte se blocky ve videu, ty jsou pro tuto chvíli jen ukázkové aby jste věděli jak na to. Také nemůžete z 16x16x127 upravit pozemek na 116x16x27, to je pochopitelné… Proto mojí blbost omluvte, ale při 15x15x15 mi to přišlo úplně normální i když to není normální (Na youtube si můžete zapnout vedle nastavení kvality videa „boxy/poznámky“ a objeví se vám nově přepsané informace, ale napsal jsem to i sem aby jste věděli ) Tortyy
Asantir Skilled Craftsman
Pocet prispevku : 43 Body : 55 Reputace : 2 Join date : 30. 05. 11
Předmět: Re: Protekce Thu Jun 02, 2011 8:05 pm
(Možná to sem nepatří ) Vim, že to ještě není vše domyšlený, tak se proto ptám:
15x15 mi přidje málo i když budem moci mít 3 takový protecty. To jako kdo bude mít větší stavbu má smůlu ? > Budou se povolovat vyjímky? a kolik bude stat jeden protect? ... Muže mi někdo cizí zaprotectovat dům (> UKRÁST)? Vidim v tom jen jednu výhodu a to, že už nebudem zavislí na adminech... A jestli si myslíte (admini), že bude te mít klid s tím nepočítejte! ... Za tu dobu co tu hraju už jsem poznal dost hráčů a je tu skupina co vas furt bude otravovat jak se dělá protect a bla ! bla ! bla ! ... Dále > Kdo si nestihne udělat nebo mu nestačí protekt, tak čekejte pár nespokojených "lidí"...
Je to veliky tak pochybuji že mi na to vystačí protect a nebo že na to budu mít peníze... Dneska jsem se připojil a zjistil jsem, že jsem bez protectu > poničená stavba + ukradené itemy... Dlouho jsem to rozdejchával a myslim, že po druhý už to nepřežiju!!! ...Takže doufám, že si to ještě nějak promyslíte..
Prostě bych chtěl pár odpovědí a pak ještě jaký jiný to má výhody... Když to protectovali admini bylo to lepší! ...
Risek Explorer Craftsman
Pocet prispevku : 13 Body : 22 Reputace : 0 Join date : 20. 05. 11 Vek : 28
Předmět: ... Thu Jun 02, 2011 8:53 pm
Kdyz budou tyhle omezeni a bude se za protecty platit tak to dopadne cca takhle : To se nam stalo po tom co se nejak zahadne ztratil z drevenyho baraku protect.
GodenCZ Baby Craftsman
Pocet prispevku : 1 Body : 2 Reputace : 0 Join date : 20. 04. 11
Předmět: Re: Protekce Fri Jun 03, 2011 8:31 am
Taky z tech novych protectu nejsem nadseny je fajn ze nebude treba mod/admina . To ze se za ne bude platit to jeste beru ,omezovat na 3 protecty by jeste slo ale 1 protect na 15x15 je proste malo. sam mam 2 stavby 20x24 cca a to uz sem pak hold v cudu , bez sance to pokryt tak doufam jeste v upravu velikosti tech protectu.
tim ze jinak padne zamykani pres /LWC. to vse se nastavy v miste protectu.tak pujde do protectu pridat i kamose? v prikazech k protectu sem to nejak nenasel. EDITED BY PLAYERX: V PRIKAZECH TO MAS, MUZES MU NASTAVIT KONKRETNI FLAG.
NeumimTo Hunter
Pocet prispevku : 69 Body : 105 Reputace : 7 Join date : 30. 03. 11
Předmět: Re: Protekce Fri Jun 03, 2011 4:11 pm
kdyz uz chcete jít touhle cestou tak by to chtelo neomezeny pocet proteku (a ne jen 3) a neomezovat protekt na 15x15x15. jinak server bude plný krychlovitejch baraku presne na rozmer stavajícího protektu, protoze nikdo nebude chtít stavet neco velkyho, protoze se mu to do protektu nevejde, a pokud ho tam nedá, tak mu ho ostatní znicí, coz je pro nej pak zbytecna prace.
Archom Advenced Craftsman
Pocet prispevku : 24 Body : 36 Reputace : 0 Join date : 28. 04. 11 Vek : 36 Bydliste : Znojmo
Předmět: Re: Protekce Fri Jun 03, 2011 4:13 pm
ja nevim taky se mi to moc nezamlouva..
bylo by mozna reseni se starym protektem kdyby admini vybrali 2-4 lidi co budou delat protekty...
PlayerX Owner + Game admin
Předmět: Re: Protekce Fri Jun 03, 2011 4:46 pm
Asantir napsal:
Je to veliky tak pochybuji že mi na to vystačí protect a nebo že na to budu mít peníze... Dneska jsem se připojil a zjistil jsem, že jsem bez protectu > poničená stavba + ukradené itemy... Dlouho jsem to rozdejchával a myslim, že po druhý už to nepřežiju!!! ...Takže doufám, že si to ještě nějak promyslíte..
Prostě bych chtěl pár odpovědí a pak ještě jaký jiný to má výhody... Když to protectovali admini bylo to lepší! ...
Protekt se nevypínal a POŘÁD neni vyplej. Peníze už je jenom Tvoje věc.
Jinak velikost protectu se ještě dořeší, buď přidáním do nějaké vyší skupiny nebo protektování větších staveb adminama dle posouzení.
Asantir Skilled Craftsman
Pocet prispevku : 43 Body : 55 Reputace : 2 Join date : 30. 05. 11
Předmět: Re: Protekce Fri Jun 03, 2011 7:42 pm
před 1.6 jsem měl 2 protecty hned vedle sebe a od stejnyho admina ... za par dni jsem se logl a zjistil jsem, že ten 1 protect tam neni a ten 2. tam je do ted... tak nwm co se stalo za chybu... A vim, že peníze jsou moje věc jen jsem chtěl mit představu kolik to asi bude stát...
culturalduke Hunter
Pocet prispevku : 67 Body : 101 Reputace : 1 Join date : 02. 06. 11
Předmět: Re: Protekce Fri Jun 03, 2011 9:59 pm
Já bych udělal to, že 1. protect by byl zadarmo, protože začínající hráči na něj nemaj peníze a bez domu, prostě nemůžou začít hrát. Když se zaregistrujou, přihlásej do hry, tak první co začneš dělat je, že pokácíš nějakej strom a deš si postavit provizorní dům, aby si přežil 1. noc, ale když se pak znovu přihlásíš a zjistíš, že ti někdo zbořil dům a vykrad truhlu (protože jak sem se dočet, tak zamikání truhly pomocí /lwc už nefunguje a jde to jen přes protekt) tak to neni moc férový oproti začátečníkům.
To je můj názor, 1. protekt zdarma třeba jen těch 15x15 a další protekty ať se klidně platěj, ale zas to nepřehánět s cenou.
raccoon Eventer
Pocet prispevku : 59 Body : 75 Reputace : 2 Join date : 05. 05. 11 Vek : 28
Předmět: Re: Protekce Sat Jun 04, 2011 12:22 pm
Hele a jak nastavim skupinu protoze tam je gset - nastaveni pro skupinu a ja nevim jak ji vytvorit
Předmět: Re: Protekce Sat Jun 04, 2011 7:44 pm
Zkusím to domyslet, to s tím prvním protektem neni špatnej nápad. zkusim to nejak poresit. Napadá mi něco jako povyšování, první protect bude zdarma, dejme tomu těch 15x15. Když budete chtít něco většího tak se SAMI povýšíte, nebude cesty zpět, za vytvoření protektu budete platit ,ale bude jich víc. Takhle bych udělal třeba 3,4 úrovně. Co vy na to ?
culturalduke Hunter
Předmět: Re: Protekce Sat Jun 04, 2011 9:21 pm
Já s tim souhlasim
DSroD Baby Craftsman
Pocet prispevku : 6 Body : 8 Reputace : 0 Join date : 04. 06. 11
Předmět: Re: Protekce Sat Jun 04, 2011 10:36 pm
Archom napsal:
... bylo by mozna reseni se starym protektem kdyby admini vybrali 2-4 lidi co budou delat protekty...
Já bych se klidně dobrovolně přihlásil WorldGuardem trochu umim a nijak by mě neštvalo že bych ztrácel svůj čas Stejně už mě nenapadá co dělat Ale tenhle navrh stejně asi neprojde
Předmět: .. Sun Jun 05, 2011 2:49 am
jenže 4 lidi teď byli mě jde hlavně o to, aby si lidi mohli protektovat ihned, problem je v tom, že na serveru stále někdo není, 4 lidi na protekty byli možná i víc, tohle se mi zdá jak řešení, ale ještě se to musí vychytat, self promotion se mi jako řešení zdá, musí se dozajista vychytat mouchy. Nemam zas tak moc času abych to řešil v řádech minut. Jestli má někdo nějakej návrh kolik a za kolik by měli ty protekce být tak ať napíše. 15x15 možná opravdu nebude dost pro část lidí co nechtějí jen přístřeší a také to respektuji, nicméně protekce MODy dost zatěžují a celý svůj volný čas věnují uživatelům, v případě self protection zase hrozí přílišná chamtivost. Ráno to zkusím dořešit.
vantyto Advenced Craftsman
Pocet prispevku : 32 Body : 46 Reputace : 0 Join date : 12. 04. 11
Předmět: Re: Protekce Sun Jun 05, 2011 4:29 am
já myslym že 3 protekty ujdou, ale s tou velikosti 15x15x15 to je jina, podlemě to je malo a jak tu někdo psal budou tu samy krchloodni domy který podlemě vypadaj špatně a nejspíš ani nebudou vznikat městečka :-(
DomDom Administrátor
Pocet prispevku : 123 Body : 206 Reputace : 14 Join date : 16. 03. 11
Předmět: Re: Protekce Sun Jun 05, 2011 10:34 am
Stručně. 1.) Admin/MOD může udělit výjimku na velikost protektu. 2.) Jak psal PlayerX budou existovat i "hodnosti" kde půjde větší protekt. 3.) Přestantě už konečně pořád zmiňovat ten WorldGuard. I kdyby chtěl někdo další, kdo ví jestli by s tím umel, akorát by s tím dělal pitomosti (a co jsi budeme povídat na serveru je většina pitomců s IQ jak gumová kobliha). Navíc Residence má daleko víc možností. Ende.
culturalduke Hunter
Předmět: Re: Protekce Sun Jun 05, 2011 10:49 am
PlayerX napsal:
Zkusím to domyslet, to s tím prvním protektem neni špatnej nápad. zkusim to nejak poresit. Napadá mi něco jako povyšování, první protect bude zdarma, dejme tomu těch 15x15. Když budete chtít něco většího tak se SAMI povýšíte, nebude cesty zpět, za vytvoření protektu budete platit ,ale bude jich víc. Takhle bych udělal třeba 3,4 úrovně. Co vy na to ?
Takže tohle platí?
Socka Explorer Craftsman
Pocet prispevku : 17 Body : 28 Reputace : 1 Join date : 04. 04. 11
Předmět: Re: Protekce Mon Jun 06, 2011 9:19 pm
Ještě se chci zeptat, když si udělám ten protect, tak jaký je potom příkaz, aby mi v tom protectu nemohl nikdy vykrádat bedny. Protože jsem si udělal protect, naházel věci do truhel a druhej den byly fuč. Když jsem chtěl udělat protect znova/upravit, psalo mi, že to kolauduje s tím protektem, který tam už je. Takže asi bude ještě přikaz, aby tam nikdo jiný nemohl nic dělat.
DomDom Administrátor
Pocet prispevku : 123 Body : 206 Reputace : 14 Join date : 16. 03. 11