| jak nebýt za blba | |
|
|
Autor | Zpráva |
---|
NeumimTo Hunter
Pocet prispevku : 69 Body : 105 Reputace : 7 Join date : 30. 03. 11
| Předmět: jak nebýt za blba Wed May 04, 2011 3:34 pm | |
| Aneb jak správně psát. Začnu tím, jak správně skloňovat osobní zájmeno Já. 1. pád já 2. pád mne/mě 3. pád mně 4. pád mne/mě 5. pád ---- 6. pád mně 7. pád (se) mnou Y/I H, CH, R - tvrdé souhlásky tzn, pokud není slovo přejaté píšeme po nich Y. Ž, Š, Ř, Č, J - měkké souhlásky, píšeme po nich I. + Vyjmenovaná slovaJak psát čárky ve větě. Jsem hlouý ,a proto mám ve škole špatné známky. Chyba Jsem hloupý , a proto mám ve škole špatné známky. Chyba Jsem chytrý, a proto vím, jak používat v souvětí čárku. být/bít Ammunsen dobyl jižní pól. (on ho neumlátil, dobýt se dá nahradit slovesem dobude => Y.) Lovec dobil poraněné zvíře. (zabil ho => I.) Byl bych rád, kdyby si tohleto přečetli zejména king_beej, marta12345 a ostatní, kdo píšou jak prasata, aby se člověk nebál číst chat ve hře. | |
|
| |
DomDom Administrátor
Pocet prispevku : 123 Body : 206 Reputace : 14 Join date : 16. 03. 11
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Wed May 04, 2011 9:04 pm | |
| Normálně bych to smazal, ale tentokrát to sem bez pochyb sedne. A ač já sám prasím čestinu jak to jde, pravdou zůstavá to, že občas je to tady opravdu přehnané. O čárky ani tak nejde jako spíš o i/y. No nic...pěkné a vhodné. | |
|
| |
Cybber Game Admin
Pocet prispevku : 55 Body : 99 Reputace : 4 Join date : 16. 03. 11 Vek : 34 Bydliste : Plzeň
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Thu May 05, 2011 2:19 am | |
| Hezký to je, pro některé u poučné. Ovšem bylo by lepší asi hodit odkaz na českej slovník, občas člověk napíše slovo, který nedává smysl, místo už, kdyby (uš, gdybi) ? wtf ? Ovšem se musí přihlénout k věku o nich hráčů. PS: NVm jestli tam sou chyby, ale je skoro pul 2., mam pár pivek v sobě, a sem unavenej (a navic mam namrzlí prsty). Ale jinak ukázkovej topic pro neandrtálce | |
|
| |
NeumimTo Hunter
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Thu May 05, 2011 9:41 am | |
| - Cybber napsal:
Ovšem se musí přihlénout k věku onich hráčů.
Je fajn že tu hrajou nějaký, kteří neumí spočítat kvadratickou rovnici (natož nerovnici), ale když jednomu člověku 6x za sebou napíšu, že "kde" se píše bez toho G, které tam pořád psal, tak očekáván že si to vezme k srdci, ale on tu chybu opakuje pořád... | |
|
| |
Harry Advenced Craftsman
Pocet prispevku : 32 Body : 42 Reputace : 2 Join date : 02. 04. 11 Vek : 32 Bydliste : Hořovice
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Thu May 05, 2011 7:32 pm | |
| Vsadím se, že si tyhle rady vezmou k srdci stejně jenom "normálně vzdělaní" lidi, kteří to vlastně stejně už ovládají | |
|
| |
NeumimTo Hunter
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Thu May 05, 2011 9:36 pm | |
| Bohužel to nejspíše tak bude. | |
|
| |
Socka Explorer Craftsman
Pocet prispevku : 17 Body : 28 Reputace : 1 Join date : 04. 04. 11
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Fri May 06, 2011 12:24 am | |
| Nevím, jestli si ty desetileté děti vezmou nějaké ponaučení z tohoto topicu, ale za pokus to stojí. Determinant matice či elementární dělení čísel, je to jedno, ale server má tu možnost si lidi vybírat. Abych to zkrátil: prostě ban na nepoučitelné hráče. Tak zní můj názor. | |
|
| |
Harry Advenced Craftsman
Pocet prispevku : 32 Body : 42 Reputace : 2 Join date : 02. 04. 11 Vek : 32 Bydliste : Hořovice
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Fri May 06, 2011 7:16 pm | |
| No pokud by se rozdávaly BANY za spisovnou češtinu, tak by server hooooodně prořídnul Mě osobně nejvíc obtěžujou lidi, kteří přijdou na server jako noví a první co je napadne, že zničí nebo ukradnou co jim přijde do cesty. Nehledě na to, že žádný z nich si nepročte fórum, nějaké základní pravidla a úplně nejvíc jsem alergický na lidi, kteří se připojí na server a začnou chat spamovat otázkami typu: Čus lidi jak se máte? Hele nevíte jak se dělá lopata? A kde seženu diamant? Nedáte mi někdo chleba s marmeládou? Zabíjel bych to!!! To si nemůžou prostě na chvilku zapnout Singláč a trošku se to naučit? Mě by to ani nebavilo, kdybych si na většinu věcí nepřišel sám. | |
|
| |
MorfeusCz Explorer Craftsman
Pocet prispevku : 8 Body : 10 Reputace : -1 Join date : 17. 04. 11
| Předmět: Re: jak nebýt za blba Mon May 16, 2011 9:43 pm | |
| No, ono se tohle šíří všude. Přišel mi nějakej oficiální leták a tam psali: ,, Chyťte si svojí tuto fku." Taky mazec. Čeština je zrádná věc no. | |
|
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: jak nebýt za blba | |
| |
|
| |
| jak nebýt za blba | |
|